Újabb olimpiaellenes népszavazással próbálkoznak

január 10. 17:31

NOlimpia címmel indított kampányt a fiatalokból álló Momentum Mozgalom. A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette népszavazási kérdésüket, amely Budapest pályázatának visszavonásáról szól.

Azért indították el a NOlimpia kampányt, mert úgy gondolják, 2024-ig fontosabb ügyekre kell költeni az adóforintokat, mint egy budapesti olimpia rendezése – írják a Facebookon.

December 2-án, az egyesület képviseletében Fekete-Győr András népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál a következő kérdéssel: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” A kérdést az FVB december 7-én hitelesítette. Ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer aláírásra van szükség.

Arra kérnek mindenkit, hogy segítsen megállítani a kormány budapesti olimpia pályázatát, „mielőtt további milliárdok tűnnének el olyasvalamire, amit Magyarországnál sokkal gazdagabb országok sem engednek meg maguknak”.

A Momentum Mozgalom 2016 tavaszán indult, az ország új politikai generációjából tömörít olyan fiatalokat, akik tenni akarnak Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért.