Újabb megyei lapokat kebelez be Mészáros Lőrinc médiabirodalma

2018. augusztus 21., 12:19

Szerző:

Az Inform Média Lapkiadó Kft-t is bekebelezi a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. – értesült a Zoom.hu.

A Mediaworks fúziója a kelet-magyarországi médiacéggel várhatóan szeptemberben zajlik le. Az Inform Média volt informatikai vezetője már át is tette a székhelyét a Mediaworkshoz, hogy megkönnyítse az egyesülést. 

Az Inform Média mögött az a Heinrich Pecina áll, aki korábban a Mediaworks kiadó tulajdonosa volt, és 2016-ban megszüntette a Népszabadságot. Később eladta a médiacéget Mészáros Lőrincnek, majd utána megszerezte a több kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmediát, amely felvette ismét korábbi nevét, az Inform Médiát.

Az Informnak jelenleg három napilapja van, az Észak-Magyarország (BAZ megye), a Kelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és a Hajdú-bihari Napló (Hajdú-Bihar megye). Ezeknek megfelelően három megyei hírportál is a portfólióhoz tartozik, a Boon, a Haon és a Szon.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.