Újabb 2,2 milliárdot kapott Lezsák Sándor népfőiskolája

2018. július 10., 11:04

Szerző:

Újabb nagyszabású beruházásnak örülhet a Népfőiskola Alapítvány: ezúttal 2 milliárd 212 millió forintot költenek a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyének építésére  – írja a 24.hu.

A korábban Fidesz frakcióvezető-helyettesi és az Országgyűlés alelnöki posztját is betöltő Lezsák Sándor által alapított Lakiteleki Népfőiskola a 2015-ös költségvetés szerint 300 milliónyi működési támogatásra számíthatott, valamint kétmilliárd forintot kapott épületeinek rekonstrukciójára és fejlesztésére. A megelőző évben, 2014-ben 170 milliós épületfejlesztési támogatást kaptak, 2013 nyarán pedig különféle fejlesztésekre szavazott meg másfél milliárdot az Országgyűlés.

2016-ban, 4,3 milliárd forint érkezett Lezsák népfőiskolájára. Ekkor derült ki az is, hogy az intézmény mellett Hungarikum Hotel épülhet, szintén közpénzből – emlékeztet a lap.

Június közepén arról számolhattunk be, hogy az intézmény ötmedencés termálfürdőtvel és egy kempinggel bővül. Azt egyelőre nem tudni, ez mennyibe fog kerülni az adófizetőknek, tekintettel arra, hogy becsült értékként egy forintot tüntettek fel a pályázati kiírásnál.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.