Új csatornát indítana az ATV, Kálmán Olga sorsáról nincs hír

2018. augusztus 17., 12:12

Szerző:

Az ATV markáns közéleti profiljának megtartását és egy új, szórakoztató műsorokat és sorozatokat sugárzó csatorna indítását tervezi a csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd – derül ki a Heteknek adott interjújából.

A Kálmán Olga esetles visszatérését firtató kérdésre a vezérigazgató nem mondott se igent, se nemet. Válaszából azt derült ki, hogy elégedett a tévések teljesítményével: elkezdtek új szakembereket felépíteni, ezt a munkát pedig nem fogják félbehagyni – tudatta. – Távozása után új megoldást kerestünk. Rónai Egon kiválóan vezeti az Egyenes beszédet, ráadásul elkezdtünk építeni saját arcokat, így nálunk dolgozik Krug Emília, aki mára a legjobb hírháttér-műsorvezetők egyike lett Magyarországon – mondta.  

Azokkal a kritikákkal kapcsolatban, amelyeket szerint a csatorna kormánykritikus tartalmainak feladására készül, Németh S. Szilárd megjegyezte: „Amit a kritikusaink bulvárosodásnak írnak le, az a mi szemszögünkből színesedés, kereskedelmi szempontból pedig élénkülés."

A közeljövő terveiről szólva elmondta: ősztől napi magazinműsor indul az ATV-n Jakupcsek Gabriellával, emellett hamarosan bejelentik, hogy az ATV lett a magyarországi partnere a világ egyik legnagyobb hírcsatornájának (az azonban nem derül ki, hogy ez melyik.)

Ezen kívül az stratégiai partnerséget kötöttek az IKO műsorgyártóval – amely nem mellesleg a Vajna-féle TV2 legnagyobb műsorbeszállítója és részben Vajna tulajdona – egy nagyszabású amerikai produkció hazai gyártására. Ez a vezérigazgató szerint szintugrást fog jelenteni az ATV életében. Az indulás leghamarabb decemberben várható.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.