Úgynevezett kötetlen beszélgetésre hívták az egyházak képviselőit Nyíregyházán a fideszesek

2018. január 23., 16:33

Szerző:

Nem sokkal az azután, hogy Németh László plébános a hódmezővásárhelyi templomban legjobb személyes meggyőződéséből kifolyólag prédikált a függetlenként induló hívő katolikus Márki-Zay Péter ellen, Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármester mellett, a Fidesz politikusai a nyíregyházi városházán látták vendégül a megye vallási személyiségeit.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára, a Fidesz nyíregyházi képviselőjelöltje
Fotó: MTI/Földi Imre

Az egyházi prominensekkel a város fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Soltész Miklós egyházügyi államtitkár és Vinnai Győző fideszes képviselő beszélgetett – írja a 444.

De mit is érdemes tudnunk a jeles összejövetelről?

A szíves facebookos közléseknek köszönhetően Vinnai Győzőtől például azt, hogy

„Szabó Tünde képviselőjelölt társammal meghívtuk a választókerületeinkben szolgáló egyházi személyeket egy kötetlen évindító beszélgetésre. A találkozón előadást tartott Soltész Miklós egyházügyi államtitkár is.”

Szabó Tündétől meg azt, hogy 

„Kiemelten fontosnak találom az egyházi közösségekkel való együttműködést, a közös gondolkodást, az egy irányba történő haladást, hiszen az egyháznak és a vallásnak óriási szerepe van a testi és lelki gyarapodás erősítésében. Ezért is nagy örömmel vettem részt Soltész Miklós államtitkár úrral a keresztény értékek iránt elhivatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vallási közösségek fő képviselőinek találkozóján a Nyíregyházi Városházán” – idéz a lap.

Soltész Miklós nem nyilvánult meg, habár neki nincs is Facebook-oldala, így meg könnyű.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.