Tüntetés Farkas Flórián ellen - Élő közvetítés

Elegük van a lopásból és abból, ami az Országosa Roma Önkormányzatnál folyik. Videó!

2018. április 3., 17:04

Szerző:

Kedd délután néhány tucat ember tüntetett az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházánál azt követelve, hogy távozzanak a roma közéletből azok a politikusok, akik loptak. A demonstrációt azután hirdették meg, hogy Balogh János ORÖ-elnök egy hangfelvétel tanúsága szerint azt állította, hogy Farkas Flórián, a szervezet egykori vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője harmincmilliárd forintot lopott el a roma felzárkóztatásra szánt pénzekből.

Orsós János, az Ámbédkar Gimnázium alapítója és tanára felszólalásában azt mondta, szégyen, hogy nem arra lehetnek arra büszkék, hány oktatási intézményt hoztak létre, és ezekben hányan tanulnak, amihez képest a romákról mindenkinek az ORÖ-vel azonosítják, ami borzasztó és égető probléma. Mindenkinek le kellene mondania, aki ebben a házban ül. – Akkor lenne jó, ha egy roma önkormányzat erkölcsi alapon szerveződne, és nem a számlák alapján – fűzte hozzá.

– Oszolj, ORÖ! – skandálta egy pillanatban a tömeg.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.