Tudományos mérföldkő: kétnapos konferenciát szervez a CÖF a civilitikáról

2017. november 16., 12:11

Szerző:

Kétnapos nemzetközi szimpóziumot tart a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a saját maga által kitalált új diszciplínáról, a szépen csengő nevű civilitikáról, hosszabban a népfelség tudományáról Budapesten. Ez a tudományág, amelynek tökéletesre csiszolásához  – más hasonlóan fontos projektek  mellett – 508 millió forintos támogatást adott az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek.  

Az MTI helyszíni beszámolója szerint Az európai civil együttműködés alapjai című rendezvénnyel új ajtókat akarnak nyitni Európának, az elhangzott előadásokról könyvet terveznek megjelentetni. A konferencia reményeik szerint megteremti az alapját annak, hogy jövő tavasszal létrehozhassák az Európai Civil Együttműködési Tanácsot, amely meggyőződésük szerint az Európai Unió (EU) javát szolgálja majd. A cél a nemzetállamban gondolkodó civilek összefogása, a közös akaratok koordinálása.

Csizmadia László, a CÖF atyja
Fotó: MTI/Marjai János

Elhangzott: a CÖF-nél látják azokat a válságjeleket, amelyek az elmúlt időszakban jellemezték az EU-t. Ilyen volt például Nagy-Britannia kiválása, az euróövezeti válság, valamint „az újkori bevándorlásról meghozott hibás döntések sorozata. Az unió bebizonyította, hogy nem tudja megfelelően kezelni a problémákat. A nemzetállami civilek akarata egyre kevésbé érvényesül, helyette részben külföldi érdekszövetségek, spekulánsok vették át a hatalmat.” 

Az Orbán-kormány védelmében, többnyire az EU ellen időről időre Békemenetnek nevezett tömegdemonstrációkat tartó szervezetnél úgy ítélik meg, hogy „a huszonnegyedik órában vagyunk”, az EU politikai és gazdasági értelemben egyaránt kiszolgáltatott külföldi köröknek, valamint kezdi elveszíteni a világpolitika porondján kivívott helyzetét. Ezért össze kell fogni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.