Trócsányi László szerint Magyarországon pont a népszavazás fosztaná meg az embereket a vélemény kialakításának a szabadságától

2017. november 7., 18:14

Szerző:

Az igazságügyi minisztert az ATV-nek sikerült megszólaltatnia az után, hogy a Kúria kedden jogerős döntésben mondta ki, hogy lehet népszavazást tartani a civiltörvényről. Trócsányi László úgy nyilatkozott, még nem olvasta a Kúria döntésének az indoklását, de „nem zárható ki”, hogy a legfelsőbb bírósági döntésről végül az Alkotmánybíróság mondja ki az utolsó szót, főleg ha „valaki” alkotmányjogi panaszt nyújt be a kúriai döntéssel szemben. „A népszavazás kezdeményezője pont a szabad vélemény kialakításától akarja megfosztani a polgárokat” – hangzik a tárcavezető figyelemre méltó érve a népszavazás ellen. 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A civiltörvényről szóló népszavazás ügyét Kádár Barnabás, a Momentum elnökségi tagja vitte a Kúria elé a Nemzeti Választási Bizottság elutasító döntése nyomán. Azután, hogy a legfelsőbb bíróság rábólintott, a párt jelezte, hogy napokon belül elkezdik gyűjteni az aláírásokat a népszavazás kiírásához. 

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.