Tóth Zoltán választási szakértő szerint fennáll a csalás gyanúja, és kéri a szavazatok ellenőrzését

2018. április 10., 12:09

Szerző:

Nem zárja ki a csalást Tóth Zoltán választási szakértő. Tóth a Hír Tv-nek adott interjúban azt mondta, hogy ha az ellenzéki pártok nem teszik meg, akkor ő kéri kéri a szavazatok ellenőrzését.

A szakértő gyanúsnak látja, hogy a választás napján összeomlott az informatikai rendszer, a részvételi adatok pedig urnazárás előtt hirtelen csökkenését mutattak. Ráadásul az órákig tartó hírzárlat is indokolatlan volt, mivel nincs olyan előírás, ami arra kötelezne, hogy meg kell várni az eredmények közlésével az utolsó szavazatot is.

Tóth szerint megbukott szakmai szempontból a Nemzeti Választási Iroda, Pálffy Ilona elnöknek pedig nem jutalmat kellene kapnia, hanem le kellene mondania.

– Olyan helyeken, ahol már aznap délelőtt összeomlott az informatikai rendszer, és erre a választási iroda vezetője csak azt tudta mondani, hogy hát, ő nem informatikus, ő nem tudja, hogy miért van ez, tehát ott sok reményünk ne legyen. Tehát vagy az informatikusok vezénylik ezt a Nemzeti Választási Irodát, vagy a választási iroda vezetője alkalmatlan a feladatellátásra, mert nem lát rá ezekre a folyamatokra – mondta Tóth.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.