Török és kínai alapanyagból is készül Mészáros Lőrinc nemzeti meze

2018. július 23., 11:16

Szerző:

Kínai és török alapanyagból is készülnek Mészáros Lőrinc nemzetinek mondott sportruházati termékei – erősítette meg a Népszava információit a 2Rule (ejtsd: turul) termékeket készíttető Magyar Sportmárka Zrt.

A 70-80 százalékban külföldre vitt termelésről ugyanakkor továbbra is hallgat a társaság, a lap többszöri kérdésére sem árulták el, hol gyártatnak.

Annyiban érthető a 70 százalékban Mészáros-tulajdonú cég titkolózása e kérdéskörben, hogy korábban magyar munkahelyek létrehozását, a „magyar könnyűipar felélesztését” ígérték.

A Magyar Sportmárka Zrt. megerősítette a Népszava korábbi információit is, amelyek szerint nem az eredeti tervek szerint kezdték meg itthon a termelést. A cég vezetője és kisebbségi tulajdonosa, Kővári Ágnes a kormánysajtónak azt mondta, hogy Kecskeméten, Jászberényben, Gombán és Rakamazon készülnek termékeik. Kecskeméten, Jászberényben erről nem hallottak, egy magyar gombai kisvállalkozóval már szerződést bontottak, Rakamazon pedig csak a titkolózás biztos. 

Ha mindez nem volna elég, a cégnek nincs valódi központja, bemutatóterme, telephelyén a társaság neve sincs kiírva, a hétvégén „élesített” honlapján pedig még tegnap este is csak a Dárdai Pál futballedzővel készített, „A turul életre kel” című reklámvideóra lehetett kattintani.

Eddig három magyar futball klub, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr jelentette be, hogy a Mészáros-féle mezt választották a régi helyett.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.