Toroczkai László felrobbantani készül a Jobbikot?

2018. május 19., 15:46

Szerző:

Toroczkai László volt alelnök vezetésével titkos egyeztetésen tárgyalt a Jobbik belső ellenzéke péntek délután arról, hogy kiszakadnak-e a pártból – tudta meg a Magyar Idők. A bizalmas egyeztetésen – amelyet egy erdőben álló épületben tartottak – részt vett a párt több parlamenti képviselője és a vidéki szervezetek számos emblematikus vezetője, akik Toroczkait támogatják.

Ehhez kapcsolódik az az információnk, miszerint Toroczkai kedden rendkívüli bejelentést tesz.

Toroczkai elnökjelöltként indult a múlt szombati Jobbik-kongresszuson, s végül szűk különbséggel (298 szavazat 256 ellenében) maradt alul Sneider Tamással szemben. A választás azt jelenti, hogy a radikális irány helyett a Vona-féle néppárti vonalon halad tovább a párt.

Toroczkai természetesen nem volt elégedett az eredménnyel. Jó ideje Vona fő ellenfelének számított a Jobbikban, vereségéért, az általa egyenlőtlennek ítélt versenyfeltételekért most is a Vonához kapcsolható állítólagos háttérmanipulációt okolta. Azt ígérte ugyanakkor, ásotthalmi polgármesteri munkájára koncentrál majd, párttagságáról később hoz döntést.

A később vélhetően most, a belső ellenzék titkos egyeztetése után jött el. A kérdés, hogy Toroczkai kedden várható bejelentése csak saját (ki)lépésérőél szól vagy küszöbön áll a pártszakadás.