Tökéletesen beérett a kormánypropaganda, de Orbán még rátesz néhány lapáttal

2017. szeptember 29. 12:25 - szerző: 168 Óra / MTI

Egészen elképesztő őszinteségi rohamnak tűnik Orbán Viktor gyors nyilatkozata az őcsényi ügyben. A tallinni EU-csúcsra érkező Orbán magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben gumikerék kiszúrásával tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben. Hogy mégsem őszinteségi rohamról van szó, azt az jelzi, hogy hozzátette: a sok hazugság miatt nem hiszik el az emberek, hogy csak gyermekek érkeznének.

Azért ezt még fokozni is tudta. Mint mondta, „a magyar ember szereti a gyerekeket", és az elesetteket mindig szívesen segíti, de azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban".  Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – jelentette ki a kormányfő.

Amúgy Őcsényben (Esztergályhorvátihoz hasonlóan) legálisan Magyarországon tartózkodó, befogadott menekültek pihentek volna, azaz olyanok, akikről a magyar állam elismerte, hogy üldözés elől menekültek ide, ezért oltalmat nyújt nekik. Így.