Egy ember hamvait találták meg a töki önkormányzat páncélszekrényében, és nem tudják, hogyan került oda

2020. június 4., 17:18

Szerző:

Szokatlan hirdetményt tett közzé Facebook-oldalán a töki önkormányzat. A Pest megye nyugati határában, a Zsámbéki-medencében elterülő 1300 lelket számláló kis község arról értesítette a lakosokat, hogy

megtalálták egy elhunyt hamvait az önkormányzat páncélszekrényében.

Egy bizonyos K. László hamvai kerültek elő, de hogy hogyan, azt nem tudni, ahogy azt sem, voltak-e élő hozzátartozói. Azt írták még a június 2-i posztban, hogy ennek ellenére eltemettetik másnap, ez azóta vélhetően meg is történt. 

„Kedves Lakosság! 2020.06.03-án 10 órai kezdettel veszünk búcsút a Református temetőben K. Lászlótól, akinek hamvait az Önkormányzatunk páncélszekrényében találtuk meg. Külön köszönet jár a Töki Református Egyházközségnek és Wollner István Tiszteletes Úrnak, aki elvállalta a búcsúbeszédet. Kérem, aki ráér és ismerte az elhunytat kísérje el utolsó útjára! Áldás békesség!” – zárul az eredeti poszt, amely alá sorra érkeztek az érdeklődő hozzászólások.

Valaki megkérdezte, hogyan került oda, amire az önkormányzat nevében azt felelték,

„Nem kerestük a miértet, a mikort, a hogyant! Részünkről megtettük, amit a jóérzésünk diktált!”

Az esettel kapcsolatban a 168 Óra kereste a töki önkormányzatot telefonon és emailben is, egyelőre sikertelenül. Ha sikerül többet megtudnunk, természetesen közöljük. 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.