Tojás után tejjel venne szavazatokat az Orbán család ügyvédje

2018. január 27., 12:49

Szerző:

Tejet osztott szombat délelőtt Budapesten, az erzsébetvárosi Garay téren Bajkai István, a Fidesz terézvárosi képviselőjelöltje, erzsébetvárosi alpolgármester – írja a 444 egy olvasói fotó nyomán.

Bajkai István a nemzet két szakértője, Nógrádi György és Georg Spöttle között
Fotó: Bajkai István Facebook-oldala

Bajkai István a Fidesz egyik alapítója és sokáig szürke eminenciása volt. Eddig Orbán család ügyvédjeként ismerték – Orbán Viktor és a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel jogi képviseletét látta el, de az Index kapott olyan helyreigazítási kérelmet is, amelyet Orbán Ráhel férje, Tiborcz István nevében ő küldött el –, nemrég azonban úgy döntött, hogy beszáll a nagypolitikába, és képviselőjelöltként méreti meg magát a VI.-VII. kerület nagy részét magában foglaló 5. számú választókerületben. Valószínűleg azt gondolhatja,a hogy szavazatot szerezni játszi könnyedséggel ételosztáson lehet, a szombati ugyanis már a második hasonló akciója volt. Decemberben a politikus arról vált hírhedtté, hogy egy terézvárosi önkormányzati ételosztáson a nevével felmatricázott dobozban adtak tojást a rászorulóknak. Állítása szerint ehhez a tojást a saját pénzéből vette, és ami azt illeti, van miből. Ügyvédi irodája, az SBGK – amelynek ő a résztulajdonosa és elnökségi tagja – egymás után nyeri a milliárdos tanácsadói megbízásokat. Ezek többnyire közbeszerzési pályázatok átvizsgálásáról és szakértői vélemény kialakításáról szólnak. Az SBGK egy konzorcium tagjaként több mint 12 milliárd forint értékű megbízást nyert el így. 

Aki ma tejet akart, a Garay téren lakcímkártyát kellett felmutatnia érte. A 444 olvasója beszélt az ételosztást végzőkkel, akiktől megtudta, hogy önkormányzati alkalmazottak, de szabadnapjuk van, és azt csinálnak, amit akarnak.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

2024. április 25., 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

2024. április 25., 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

2024. április 25., 15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.