Karácsony: a többség nem lehet ellenzékben

2018. március 15., 16:21

Szerző:

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is beszédet mond az ellenzék (Jobbik és LMP nélküli) közös ünnepén a Fővám téren. A rendezvényen békés a hangulat a tömeg a Szabadság hídtól a Kálvin térig tart, sok ezren vannak. 

A rendezvényen beszélt Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke, Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, Szalay Kriszta színművésznő, Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, Balázs Péter, volt külügyminiszter, a V18 csoport alapítója, Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere. Őt követte Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Gyurcsány Ferenc, végül Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Ezt az országot nem tőlünk kell félteni, mi nagyon fogunk rá vigyázni, ugyanis a miénk – üzent a „felcsúti maffiavezérnek" Szabó Szabolcs.

Kunhalmi Ágnes az összefogás fontosságáról beszélt, ugyanakkor határozottan elutasította az együttműködést a Jobbikkal.

Nagy tapsot kapott a színpadra lépő Gyurcsány Ferenc, aki azzal kezdte, hogy nincs időnk tűrni, nincs időnk nem cselekedni. A szavak ideje lejárt. Győzelemre készülünk – mondta. Sorolja, mi mindent tett, hogyan küzdött Orbán rendszere ellen a DK.

Gyurcsány bejelentette, hogy a DK jelöltje visszlép Szél Bernadett javára. Így a DK már 61 helyen nem indít jelöltet annak érdekében, hogy a demokraták győzznek. Azt kérte minden demokrata párttól, hogy engedjen utat a legerősebb, legesélyesebb jelöltnek. Így bizonyítjuk, hogy a haza javát szolgáljuk, nem a magunkét.

Tárgyalni kell a Jobbikkal – közölte. Nem közös kormányzásról, hanem arról, hogy az új parlament megalakulása után hogyan bontjuk le Orbán bűnös rendszerét. 

Vasárnap félután ötre tárgyalásra hívta az ellenzéki pártokat (a Jobbikot és az LMP-t is), mert ezt várják a választók, ezt érdemli meg az ország.

Eddig elmondhattuk, hogy kívülről kényszerítették ránk a zsarnokságot, de ma a zsarnokság nem keeltről, nem nyugatról jött, hanem Felcsútról – mondta Karácsony Gergely. A bálványt, Orbán Viktort le kell döntenük, mert nincs más választás: Orbán bálványa vagy szabad Magyarország.

A magyarok nagy többsége változást, akar, a Fidesz egy jól szervezett kisebbség sok ellopott pénzzel, Dávid és Góliát küzdelme a választás. De Góliátnak egy dolga nincs: nincs igaza – mondta. 

Az a dolgunk, hogy a változást akaró emberek szövetségét folyamatosan szélesítjük. Mert vannak még demokraták, akik cstalakozhatnak. Ott leszek a vasárnap délutáni tárgyaláson – mondta Gyurcsány Ferencnek. Vannak még olyan pártok amelyek éréteit szeretnének beemelni a nagy, köszös szövetségbe, mert a többség nem lehet ellenzékben. Ezért az MSZP-Párbeszéd is hajlandó visszalépni a győzelem érdekében.

Mindenkivel össze kell fogni, akár az ördöggel is, de úgy, hogy ne váljunk ördöggé. Úgy kell a borzasztó nyolc évre nemet mondani, hogy közben igent mondjunk valami másra. Nem Orbánnak, de igen a demokratikus, európai, szolidáris Magyarországnak.

De ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Győzelme lesz. Nem az a lényeg, hogy valakit elzavarjunk, hanem hogy visszaadjuk Magyarországot a magyaroknak. Hogy a választás után egy csendes forradalmat indítsunk Magyarországért az egészségügyben, az oktatásban, a munka világában, a nyugdíjakban.

A legfontosabb, hogy változás kell a lelkekben, vissza kell adni a békét a magyaroknak, amit Orbán vett el tőlünk.

Esküt tett arra, hogy ha miniszterelnök lesz, olyan országot építünk, ahol  ahatlom szolgálja a népet, nem pedig fordítva, mint most. Az országot szétlopó nagyuraknak pedig büntetést ígért. A résztvevők pedig felszólítására arra tettek esküt, hogy elmennek szavazni. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.