Több mint negyedmillióra büntették a kecskeméti buszpályaudvart működtető céget a Momentum plakátjainak a letépéséért

2018. március 20., 20:28

Szerző:

A Nemzeti Választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől és 276 ezer forintra megbüntette a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t (DAKK) a Monentum Mozgalom plakátjainak az eltávolításáért a kecskeméti Volánbusz-buszpályaudvaron – derül ki a Nemzeti Választási Bizottság közleményéből A pályaudvari villanyoszlopokra a párt helyi országgyűlési képviselő-jelöltje, Bodrozsán Alexandra függesztett ki hat plakátot még március 10-én, de ezek néhány napon belül eltűntek. Emiatt a Momentum a helyi választási bizottsághoz fordult, amely kimondta a jogsértést, de azt nem , hogy ezt a Dakk Zrt. követte el. A Momentum fellebbezett, a párt plakátjai pedig újra megjelentek a környéken, csakhogy a cég újra eltávolította őket. Az ügy ezután kerülta Nemzeti Választási Bizottság elé, amely most határozott DAKK Zrt. felelősségéről és a 276 ezres pénzbírságról. Ezt a testület többek között azzal indokolta, hogy a DAKK Zrt. a helyi választási bizottság határozata elleni fellebbezés helyett döntött úgy, hogy újra eltávolítja a Momentum plakátjait, az ügyben pedig nem tett feljelentést rongálás miatt és a párton sem akarta behajtani az eltávolítás költségeit.

A fideszes médiatúlsúly mellett a plakátolás az egyik utolsó lehetősége az ellenzéknek. Ezért nagyon fontos döntés ez a mai. Nem hagyhatjuk, hogy törvénytelenül akadályozzák a kampányt 

– mondta Fekete-Győr András Momentum-elnök a döntésről.

(A 444 nyomán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.