Több mint kínos, rágalmazásért és több más bűncselekményért ítélték el a nőt, aki a közmédiában sírt a borzalmas svéd állapotok miatt

2018. március 12., 14:03

Szerző:

Hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban azt a nőt, aki a magyar közmédiában azt állította: azért jött vissza Svédországból, mert ott nagyon rossz a közbiztonság - írja az Index.

A portál megszerezte azokat a hivatalos dokumentumokat, amelyek részletesen leírják az ellene hozott ítéleteket. Többe között:

  • egy svéd szomszédnőjével összeveszett, sms-eket írogatott másoknak, amelyekben kurvának és pszichopatának állította be a sértettet,
  • egyszer pszichológusnak, máskor állatvédőnek adta ki magát,
  • egyszer pedig azt hazudta, hogy hivatalos személy.

Az Index birtokába került hatósági iratok szerint a nő az anyjával lakott Båstadban és több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek.

A Svédország déli részén fekvő Båstad a felső tízezerhez tartozó svédek kedvelt nyaralóhelye. Metró- és villamosvonala nincs.

Az iratok szerint a nő csak itt élt, ezzel szemben a magyar közszolgálati televízió úgy mutatta be, mint aki Stockholmban dolgozott. A nő állította is, hogy Stockholmban dolgozott orvostanhallgatóként, ahol nem lehet már a metrón utazni, mert szexuálisan zaklatják a nőket a bevándorló suhancok. Azt is mondta, sok svéd nem kap munkát, mert azt inkább a bevándorlóknak adják, kollégáinak nyolcvan százaléka muszlim. Hozzátette, sok kolléganője azért hagyja ott a munkát, mert a kórházban a muszlimok szexuálisan molesztálták őket. A nő szerint ezek a dolgok csak helyben derülnek ki, nem jut ki az információ külföldre, mert „lecsendesítik”. Pár perccel később már azt állította, hogy szomorú, hogy az atrocitások nagy részét nem közli a helyi média.

Amikor a riporter őt érő támadásokra kíváncsi, a nő általánosságokról kezd beszélni. Sok-sok kérlelés után felhoz egy példát arra, hogy egyszer a metrón egy migráns férfi molesztálta, de – állítja –, senki nem avatkozott közbe. – A rendőrség nem jön ki, mert azt mondják, nincs idejük. Nekem szerencsém volt, mert el tudtam futni – állította a videóban a nő.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.