Tízmilliókért dolgozik a Hortobágyi Nemzeti Parknak az FM-államtitkár férjének cége

2018. január 29., 11:13

Szerző:

Sorra nyeri a megbízásokat a Földművelési Minisztérium felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól az FM-államtitkár férjének cége – írja az Index. Az államigazgatásban furcsa karrierívvel kikötött Szele-Király Andrea házastársa, Király József Jászkeszeg Kikötő Kft. nevű, eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, pontosan egy hónappal később a HNPI öt építőipari feladatot is adott a Jászkeszeg Kikötő Kft.-nek, összesen bruttó 37,8 millió forint értékben.

Szele-Király Andrea neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, aki korábban éppen annak a csaló brókercégnek, a Hungária Értékpapírnak dolgozott backoffice-vezetőként 2013-ig, amelynek bedőlésével a Földművelésügyi Minisztériumnak 410 millió forintja lett oda – emlékeztet a portál. Az FM-ben gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, ő irányítja a minisztérium és a háttérintézmények költségvetési, gazdálkodási, pénzügyi, elemzési, tervezési, beszámolási tevékenységét.

A portál megkérdezte Szele-Király Andreát, nem tartja-e összeférhetelennek férje cégének megbízásait, de nem reagált a megkeresésre.