Tízmilliárd forintból épül a nemzeti teniszközpont a Margitszigeten

2018. február 20., 22:57

Szerző:

Elfogadták az erről szóló törvényt, tízmilliárd forintból épülhet a Davis-kupa meccsek befogadására is megfelelő komplexum, a a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont a Margitszigeten - írja a 444. A törvényt ma Szűcs Lajos fideszes képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyújtotta be. Hivatalosan ez a komplexum szolgál majd a Hungarian Open ATP World Tour helyszínéül is – 2019 áprilisában a budapesti 500-as ATP-tornát már itt tartanák –, a megépítéséhez pedig ki kell vágni a területen fákat, amelyeket azonban az építtetőnek a Nemzeti Sportközpontoknak pótolnia kell. Az NSK-nak a törvény szerint joga van hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást rendezni az ügyben. 

A nemzeti teniszközpont ügyét az Orbán-kormány tavaly júliusban kiemelt nemzetgazdasági ügynek nyilvánította, ami pedig a fákat illeti – emlékeztetett akkor a Magyar Nemzet – a Margitsziget jelentős része tájképi kertként 2011-ben műemléknek nyilvánították. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.