Tizenötmilliárdból építenek rendezvénycsarnokot és uszodát Nagykanizsán

2018. május 25., 15:28

Szerző:

Többfunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy versenyuszoda épülhet összesen 15 milliárd forintból, a Modern városok program részeként Nagykanizsán, a támogatói okirat most készült el - közölte a város polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: a Miniszterelnökségtől csütörtökön érkezett meg a két létesítmény anyagi fedezetét biztosító támogatói okirat. A sport- és rendezvénycsarnok költsége 8,8 milliárd, a versenyuszodáé 6,2 milliárd forint. Mindkét létesítménynek elkészültek és jogerőssé is váltak a kiviteli tervei - jelezte a polgármester.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte,

ha a kormány nem segítette volna a megyei jogú városokat a Modern városok program révén, akkor a dél-zalai városnak a távoli jövőben sem nagyon lett volna lehetősége erre a két beruházásra.

Ezek nemcsak a város lakóit, hanem a térséget is szolgálják majd, megépítésükkel évtizedes álmok válnak valóra.

 

    

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.