Tizenöt éves lányt kényszerítettek prostitúcióra, letartóztattak két férfit Miskolcon

2018. június 18., 17:31

Szerző:

Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén - közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék  szóvivője az MTI-vel hétfőn.

A gyanúsítottak ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás.

A szóvivő tudatta, hogy a gyanúsítás szerint a két férfi két másik társával együtt 2017 augusztusában lakhatás és élelmezés fejében befogadott egy 15 éves lányt, aki megszökött otthonról. A gyanúsítottak megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon és környékén tavaly augusztustól októberig több férfivel szexuális kapcsolatot létesítsen. A bevételt elvették tőle és elköltötték.

Gyurán Ildikó kiemelte, hogy amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.    

A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a két férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolja, megfélemlíti. A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb törvénybe ütköző tetteket követnének el – indokolta a szóvivő az előzetes letartóztatás elrendelését. A végzés jogerős.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.