Tizenkét órás műszak után vezényelték ki a mentősöket a hideg térre, hogy az államtitkár tömeget lásson

2018. március 27., 17:09

Szerző:

Az OMSZ Markó utcai Központi Mentőállomásán nem fogadta kitörő öröm, hogy a fontos emberek érkezése miatt az éjszakai műszakot befejező nagyjából 15 mentősnek  bent kellett maradnia egy kampánycélokat szolgáló médiaszereplés miatt. A mentősok közül volt, aki 24 órás, más 12 órás műszak után ment volna haza, és olyan gépkocsivezetőt is beállítottak statisztának, aki még aznap ismét felvette a munkát, így nem tudta kitölteni a törvényben előírt 12 órás pihenőidejét – írja a 24.hu.

A portál úgy tudja, hogy a mentősöknek azt mondták, a Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár és Csató Gábor főigazgató érkezésekor a központi mentőállomáson

tömegnek kell lennie.

Az utasítás és az ígért túlórapénz ellenére sem találtak olyan mentősöket, akik szívesen magukra vállalták volna a próbababa szerepét. A videóban (10:47-től) egymás mellé állított mentősökön mutatják be, hogyan változott az egyenruha a mentőszolgálat 70 éves története során.

Az államtitkár a sor szélén álló, új egyenruhát viselő nőtől arról érdeklődik, hogy milyennek találja a viseletet, mire az a nem túl jól hallható válasz érkezik, hogy kényelmes. Többet a hölgy nem is válaszolhatott, hiszen a régi egyenruha egyszer sem volt rajta.

Információk szerint  főigazgató titkárnőjét állították be az új ruháért hálás mentős szerepére.

„Nagyon megalázó, hogy nem lehet nemet mondani. A mentőszolgálatnak semmi köze a politikához, nekünk, bajtársaknak pedig főleg nincsen. Csendben kell tűrni, hogy ide-oda rángatnak minket, fotózkodnak, viccelődnek velünk, amikor néha alig állunk a lábunkon munka után. A fizetésünkről pedig nem beszélnek, csak azokról a fejlesztésekről, amiket már évek óta meg kellett volna csinálni. A videóban az sem hangzott el, hogy

a gyakran vérrel szennyezett munkaruhát otthon kell kimosnunk és hogy a fizetésünk már hónap közepére elfogy

– mondta el a portál egyik forrása. 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.