Tiltakozásra hív Hadházy Ákos a diákcsíny miatt hajtóvadászatot indító szekszárdi igazgatónő ellen

2018. szeptember 1., 12:43

Szerző:

A szekszárdi Hadházy Ákos független képviselő felhívást tett közzé a Facebook-oldalán, amiben tiltakozásra hívják fel a szekszárdi Garay János Gimnázium diákjait és a szülőket, miután az intézmény igazgatója, Heilmann Józsefné nyomozást indított az iskolában terjedő hitleres mémvideók miatt. Az intézményvezető Ákost gyanúsította meg a videók elkészítésével, akit a szülei tudta nélkül a tanáriban kihallgattak. Majd Heilmann Józsefné az itt készült jegyzőkönyvvel magánvádas eljárásban feljelentést tett a fiú ellen, becsületsértés miatt.

Azóta Ákosnak távoznia kellett a gimnáziumból, de ettől függetlenül a rendőrségi nyomozás is elindult az ügyében, ami már ott tart, hogy a gyámügy is védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben. Bár az ügyben indult egy vizsgálat, de ennek a végén a minisztérium úgy állt ki az igazgató mellett, hogy a szülőket meg sem hallgatták.

A mostani tiltakozó felhívás lényege, hogy tartsák otthon a gyereküket a hétfői tanévnyitó ünnepség ideje alatt:

„Egy ilyen felhívás jutott el hozzám. A szekszárdi Garay Gimnáziumban egy -talán nem a legjobb ízű - diáktréfát a rendōrséget és a gyámhivatalt is felvonultatva toroltak meg. A felhívás erre lehet válasz.

Kedves Garays Szülő!

Ha úgy érzed, egy intézményvezetőnek is vállalnia kell a tettéért a felelősséget,

Ha úgy érzed, egy pedagógushoz nem méltó ez a viselkedés,

Ha úgy érzed, az igazságérzeted legalább egy jelképes tettel jelezni szeretné a nagyvilágnak (és gyermeked eltávolított iskolatársának), hogy nem ért egyet az eljárás lefolytatásával:

tartsd otthon a gyerekedet a hétfō reggeli évnyitó ünnepség ideje alatt (elég, ha nem ébreszted fel reggel időben

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.