Tiborcz mindent megtett, hogy átvilágítsák, mégsincs rá igény

2017. november 17., 15:58

Szerző:

Kétszer is lefotózták, amint a nemzetbiztonsági kockázatként elhíresült Zaid Naffával, valamint az FBI által a haláláig körözött bűnözővel, a néhai szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon ügyvédjével kávézgat a Gresham-palota teraszán, mégsem esett át soha, semmiféle nemzetbiztonsági átvilágításon Orbán Viktor veje, Tiborcz István – írja a Hír Tv.

„Jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor veje, Tiborcz István?” – tette fel az írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője. 

Fotó: Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Pintér válasza szerint a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény rendelkezik a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályairól, és az Alkotmányvédelmi Hivatal a biztonsági ellenőrzéseket csak a törvény által meghatározott esetekben és az arra jogosult kezdeményezése alapján folytathatja le.

Ez alapján a miniszter szerint olyan megkeresés, amely az érintettnek „a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső munkakör betöltése okán” az ellenőrzését kezdeményezi, a hivatalhoz még nem érkezett, de Pintér közölte: „Amennyiben ez megtörténik, úgy az ellenőrzés a törvényes határidőn belül elrendelésre kerül.”

Ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz. 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.