Tiborcz-közeli cégtől kér tanácsot 841 millióért a NAV

2018. április 18., 11:52

Szerző:

Kárpáti Péter György cége, az Ész-Ker Kft. fog közbeszerzési tanácsokat adni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) 841,5 millió forintért. A cég akkreditált közbeszerzési feladatokat is ellát a 3+1 év alatt, a NAV plusz 500 óra szakértői tanácsadási időtartamot hívhat le, igény szerint – írja a 24.hu.

Orbán Ráhel és Tiborcz István
Fotó: bozotharc.blog.hu

Az Ész-Ker Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter körül kering, az ő hódmezővásárhelyi polgármestersége alatt a városban, majd később a csúcsminisztériumnál nyert el megbízásokat. Az SBGK ügyvédi irodával – ez az Orbán Viktor ügyvédjeként ismert Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármester ügyvédii irodája – közösen például csaknem ötszázmillió forintért adhat tanácsokat és nézhet át közbeszerzéseket Lázár János minisztériumánál.  A cég meghatározó tulajdonosa, Kárpáti Péter György közös cégben van Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak egykori üzlettársával, Hamar Endrével. Sőt, 2016 augusztusáig érdekelt volt a Terminal éttermet üzemeltető Pakor-Gasztronómia Kft-ben.

A Terminal étteremről sokan úgy tartják, hogy az Orbán Ráhel és férje törzshelye.

Nagyon úgy tűnik, hogy a közbeszerzési adminisztrációt igyekeznek Tiborcz-közelbe kormányozni. Tavaly télen derült ki, hogy Csányi István, a miniszterelnök vejének köreiből érkező üzletember cége, a NEKSZT Kft. lesz az elektronikus közbeszerzések kizárólagos üzemeltetője.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.