Terhes lett, nem érettségizhetett a balatonfüredi gimnáziumban

2018. június 26., 11:51

Szerző:

Anna a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumba járt, nyolc éve, tizenegyedikesként terhes lett. A szülés és fél év magántanulói státusz után az igazgatónő közölte vele, hogy jobb volna, ha a kismama másik iskolába járna. Ez ugyanaz a gimnázium, ahonnan ugyanaz az igazgatónő, Duna Katalin állítólag több tucat diákot elküldött drogügyek miatt – írja az Index.

Anna azóta lediplomázott, jövőre másoddiplomát is szerez mezőgazdasági mérnökként. Gyereke már iskolába jár, jól vannak, mégis úgy érzi, hogy nyolc éve ellehetetlenítették a gimnáziumban. Hangsúlyozza, hogy hivatalosan soha nem rúgták ki, az eltanácsolásról dokumentumot nem kapott, az igazgatónő viszont egyértelműen azt mondta neki, hogy menjen el, keressen másik iskolát, mert náluk nincs jövője.

Fotó: Facebook

– Utólag azt is megtudtam, hogy amíg magántanulóként a kisbabámmal otthon voltam, addig osztályfőnöki órákon átbeszélték az iskolában az esetemet, és elítéltek miatta, rossz példának hoztak fel

– mondja Anna.

Az igazgatói eltanácsolás után a füredi kertészeti szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ahol mindenki támogatta, időveszteség nélkül leérettségizett.

A nyolc évvel ezelőtti ügyről az Index megkérdezte Duna Katalin igazgatónőt is, de nem volt hajlandó nyilatkozni. Mi is rákérdeztünk nála a diákok eltanácsolásáról. Válaszában azt írta, hogy semmilyen ultimátumot nem adott a diákoknak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre annyit közölt, hogy valóban folyik eljárás 14 fővel szemben kábítószer birtoklás, 8 fővel szemben pedig kábítószer-kereskedelem miatt. Azt viszont a nyomozásra való tekintettel nem árulták el, hogy diákok is érintettek-e, illetve hogy értesítették-e az igazgatónőt a nyomozásról.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.