A TEK fogja biztosítani Angela Merkel útját, Sopronban útlezárások és forgalomkorlátozások lesznek

2019. augusztus 18., 12:28

Szerző:

Hétfőn Magyarországra látogat Angela Merkel német kancellár a páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából. Sopronban fog találkozni Orbán Viktorral, útját pedig Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából a Terrorelhárítási Központ fogja bizosítani. A TEK ki is adott egy közleményt, amely felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a nemzetközileg védett személy soproni tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan - várhatóan 7:00 óra és 16:00 óra között - a soproni Várkerületben, valamint a városba vezető, illetve onnan kivezető útvonalakon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerítenek sort. Az útvonal-korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Sopronban közlekedőket. „Az esetlegesen előforduló kényelmetlenségek miatt a közlekedők megértését, valamint türelmét kérjük és köszönjük” – írja közleményében a TEK.

Harminc éve, 1989. augusztus 19-én rendezték meg a Fertő-tó mellett az úgynevezett páneurópai pikniket, az ebből az alkalomból ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar határon több száz NDK-állampolgár jutott át Ausztriába. A határnyitás 30. évfordulójáról Angela Merkellel együtt emlékeznek meg hétfőn Sopronban. A német kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd egy ebéd keretében kétoldalú megbeszélést folytatnak. 

Angela Merkel szombaton videóüzeneteben mondott köszönetet Magyarországnak a német újraegyesítésben játszott szerepéért.

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.