Tarlós most már csak azért sem rúgná ki Eszenyit a Marton-ügy miatt

A Bors szerint a Vígszínház igazgatóját leváltanák, és Rudolf Pétert ültetnék a helyére. A színész nem tud erről, .

2017. november 17., 17:03

Szerző:

Péntek reggel   írta meg a Bors, hogy színházi pletykák szerint a Főváros Közgyűlés még a mandátuma lejárta, vagyis 2020 előtt leváltaná Eszenyi Enikőt, a Vígszínház igazgatóját. A lapnál azt is tudni vélték, hogy már megvan az utódja is, mégpedig Rudolf Péter személyében. Ezért meg is kérdezték, igazak -e a pletykák, ám Rudolf értetlenül állt a kérdés előtt.

Marton László és Eszenyi Enikő
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Bors szerint a menesztés oka, hogy a Vígszínház igazgatója nem megfelelően kezelte a Marton László körül kipattant szexuális zaklatási botrányt, emellett pedig „vezetési stílusával” sem elégedettek a Fővárosi Közgyűlésnél. A „nem megfelelő kezelte” azt jelenti, hogy a botrány kitörése után Eszenyi jelezte, semmit nem tudott Marton évtizedek ezelőtt kezdődött szexuális zaklatási ügyeiről. Emiatt Fáy Miklós kritikus hazugsággal vádolta meg a Vígszínház igazgatóját.

Az Index ezért megkereste az illetékes kultúráért felelős főpolgármester-helyettes hivatalát, akik eddig nem adtak semmiféle tájékoztatást az ügyben. Az ATV viszont délután megszólította Tarlós István főpolgármestert, aki cáfolta a pletykákat. „Tekintettel arra, hogy ebben egyedül én dönthetek, nyugodjanak meg, és ne határozzák meg nekem az újságírók, hogy kiket küldjünk el, és kiket ne. Őszintén megmondom, ha egyáltalán foglalkoztam volna azzal a gondolattal, hogy Eszenyi Enikőt elküldjük, ezek után már akkor se küldenénk el” – írta az ATV-re hivatkozva az Index.