Tarlós István száműzné a hajléktalanokat a budapesti aluljárókból

2018. január 16., 16:45

Szerző:

Új, rendőrökből és közterület-felügyelőkből álló munkacsoportot hozott létre a fővárosi önkormányzat azért, hogy kevesebb hajléktalan legyen a forgalmas budapesti aluljárókban – írja a hvg.hu. Tarlós István főpolgármester szerint a megoldás a szabálysértési törvény lenne, amely szerint közterületeken életvitelszerűen tartózkodni, a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek szerint viszont más megoldásokra van szükség. 

Fotó: Kovalovszky Dániel

„Megpróbálunk a hajléktalan-probléma kezelésének egy olyan módját letenni az asztalra – az említett – nehézségek ellenére is, amik biztosítják a szociális és humanitárius követelmények kielégítését, de egyben azt is, hogy a város funkcionális pontjai, első sorban a százezrek által használt aluljárók, azok a funkciójuknak megfelelő állapotba kerüljenek" - mondta el az ATV-nek Tarlós. Hozzáfűzte, hogy a munkacsoport rendőrőkből, közterületfelügyelőkből áll, de részt vesz a munkában az alapjogi biztos és a Máltai Szeretetszolgálat is. 

A Menhely Alapítvány igazgatója szerint az a fő probléma, hogy az aluljárókban bárki következmények nélkül úgy viselkedhet, ahogyan akar. A Város Mindenkié csoport alapítója szerint pedig a hajléktalanság nem rendészeti, hanem szociális probléma, amelynek a felszámolásáért szociális eszközökkel kell küzdeni.