TAO-ból fizeti Veresegyház a TAO-ból épülő kosárcsarnok önrészét is

2018. május 18., 15:29

Szerző:

Veresegyházán sikerült összehozni, hogy TAO-ból finanszírozzák a szintén TAO-ból felépülő kosárcsarnok önrészét – írja az mfor.

Kihirdették a veresegyházi önkormányzat meghívásos ingatlanértékesítési pályázatának eredményét. Az előterjesztés szerint az önkormányzat zártkörű pályázat során eladta az INOX-csarnokot. Azt írják, hogy a legelőnyösebb ajánlatot a Veresegyház Városi Sportkör nyújtotta be, de még két cég pályázott.

A történet több szempontból is érdekes. Tavaly áprilisban a városi sportkör jelezte, hogy a Magyar Kosárlabda Szövetségnél pályázni szeretne TAO-támogatásra kosárlabda-csarnok építésre. 

Fotó: Facebook

Ennek feltétele a megfelelő méretű önkormányzati terület volt, amihez a testület a Budapesti úton található ingatlant, a volt INOX csarnokot biztosította. Előzetes költségbecslés alapján a beruházás teljes költsége 893 millió forint, amihez 30 százaléknyi önerőt, 268 milliót az önkormányzat ad.

Az április végi közgyűlésen azonban már felvetették, hogy inkább eladják az ingatlant. Az előterjesztés szerint a kosárlabdaszövetség TAO-szabályzata lehetővé teszi, hogy a támogatásért folyamodó sportegyesület ingatlanvásárlásra kérjen pénzt. Ez alapján az április 25-i közgyűlésre meg is született az előterjesztés, miszerint „Veresegyház Város Önkormányzata 264 500 000 Ft értékben kívánja értékesíteni a sportkör részére az MKOSZ sportfejlesztési program jóváhagyó határozatát követően".

Az mfor azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az értékesítési szándékot az április 25-i előterjesztésben rögzítették, miközben a közgyűlés csak május 15-én tárgyalta az ingatlan eladására kiírt pályázat eredményét. Vagyis kamu volt az egész pályázat, amit nem meglepő módon a sportkör nyert.

Így az önkormányzat a sportkör TAO-pénzéből 264,5 millió forinthoz jut, ami 3,5 millió forint híján ugyanannyi, amennyit önerőként a TAO-ból épülő kosárcsarnok-projektbe be kell dobnia.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.