Szombathely fideszes polgármesterének közeli munkatársa szerezte meg Czeglédy Csaba irodaházát

2018. március 16., 19:13

Szerző:

Szombathely fideszes polgármesterének közeli munkatársa szerezte meg Czeglédy Csaba cégének irodaházát, amelyet a NAV árverezett el - írja a Nyugat.hu-ra hivatkozva az Index. Az ügyről Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, jelenleg baloldali városi képviselő tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt, az árverés jegyzőkönyvét is bemutatta.

Miután Czeglédy Csabát 6,3 milliós csalással gyanúsította meg az ügyészség, majd őrizetbe vették, a NAV lefoglalta és árverésre is bocsájtotta cége, a Human Operator szombathelyi székházát. Ezt vette meg a helyi fideszes polgármester, Puskás Tivadar közeli munkatársa Szakács Marcell, aki nem mellesleg Hende Csaba országgyűlési képviselő segítője.

A székházért Szakácsnak 273 millió forintot kell majd fizetnie, amiből eddig összesen 35 milliót fizetett ki. Ipkovich szerint minderre aligha lehetett saját forrása, hiszen hivatalosan 450 ezer forintos havi fizetésből él, így kérdéses honnan lett hirtelen ennyi pénze.

Czeglédy Csaba 2017 nyara óta ült előzetesben milliárdos költségvetési csalás gyanújával, de miután képviselőjelölt lett Szombathelyen, Vas megye 1-es választókerületében, mentelmi joga keletkezett. Vagyis a büntetőeljárást fel kellett függeszteni, az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni. Ez meg is történt. Másnap azonban – miután a legfőbb ügyész kezdeményezésére aznap délután felfüggesztették mentelmi jogát – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói ismét őrizetbe vették és másfél napig attól is megfosztották, hogy kapcsolatba lépjen ügyvédjével. A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága határozatában egy korábbi gyanúsításával összefüggő, ám új bűnüggyel kapcsolatban vette őrizetbe Czeglédyt. 

A történtek után Czeglédy a Kúriához fordult, ám felülvizsgálati kérelmét visszautasították arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre annak elbírálására.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.