Szökést tervezett a Teréz körúti robbantó, fegyvert és lőszereket kért családjától

2019. április 19., 21:34

Szerző:

Egy kézzel írt levelet találtak a Teréz körúti robbantásért jogerősen elítélt férfi zárkájában, amiben azt kéri családtagjától, juttasson el neki fegyvert és lőszereket, mert meg akar szökni - tudta meg a Bors. Az akcióban egy drónt is bevetettek volna - legalábbis ezt tervezte P. László.

A 27 éves férfit jelenleg a Váci Fegyházban őrzik, minden percét kamerák előtt kell töltenie. Ezzel együtt mégis sikerült kitervelnie, hogyan tudna megszökni. A Bors szerint az irományát a férfi papírzsebkendőbe csomagolta, amit az egyik beszélő során akart átadni testvérének.

Ismeretes, P. László 2016. szeptember 24-én késő este a Teréz körúton hozott működésbe egy pokolgépet, amivel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze a fegyvereiket. Idén márciusban életfogytiglani fegyházra ítélték, legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

P. László, a Teréz körúti robbantó a bírósági tárgyalásán
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.