Szőcs Géza: Hajmeresztő dolgok vannak

2018. július 17., 17:29

Szerző:

Jókedvében, viccként írta Szőcs Géza azt a verset, amit tavaly a miniszterek nevére komponált. Játéknak gondolta azt a rövid költeményt, amiben Semjén Zsolt, Lázár János és Rogán Antal urizálását figurázta ki. Úgy véli, az urizálás nemcsak nem elegáns, hanem politikailag is káros – derül ki abból az interjúból, amelyet a volt kulturális államtitkár, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója adott a 24.hu-nak. 

Véleménye szerint Orbán Viktor olyan karizmatikus, hogy a puszta jelenlétével képes megbabonázni az embert.

A költő arról is beszélt, hogy jó viszonyban van a miniszterelnökkel, aki feleségével együtt sokat vendégeskedett nála Erdélyben. Szerinte viszont nem ez barátságuk alapja, mert Orbánt szerint soha nem a lekötelezettség vezeti, megvásárolhatatlannak tartja őt.

– Például, mondjuk, Soros Györgynek lényegesen többel tartozik, mint egy szelet szalonnás kenyér vagy egy stampedli pálinka

– jegyzi meg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTA költségvetésének átcsoportosítását azzal indokolja, hogy úgy tudja, azzal a kormány célja a kutatástámogatás koherensebbé tétele. Azt tartja helyesnek, ha mindenki azt kutatja, amihez ért, és amit ő, valamint a finanszírozó helyesnek és hasznosnak ítél. Szóba kerül az is, hogy a Schmidt Mária tulajdonában lévő hetilap, a Figyelő listázta azokat a kutatókat, akik a lap szerint túlságosan liberális témákat kutatnak.

– Ami meg a listázásokat illeti… hát, ott hajmeresztő dolgok vannak

– mondja. Az interjú végén megjegyzi, hogy államtitkár nem lesz többet, kulturális államtitkár pedig végképp nem.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.