Szintet ugrott a kormány: már betiltanának minden „Soros-szervezetet"

2018. március 21., 15:00

Szerző:

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Migration Aid mai sajtótájékoztatójára, ahol a civil szervezet azt mutatta be, hogyan próbálták meg lejáratni őket és hogy az akció mögött a  Fidesz-vezetés állhat.

A kormány válasza a szokásos módon indul: „Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal." (Amúgy kaptunk: nem építettek adatbázist, csak félrevezetésből tettek erre utaló megjegyzéseket.)

A java azonban ezután következik. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kerek perec közli:

a Soros szervezetek működését be kell tiltani.

Hozzáteszik, hogy az erről szóló „Stop Soros törvénycsomagot" a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni, de a betiltásról szó sincs a „törvénycsomagban".

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.