Szikora Jánost is szexuális zaklatással vádolták meg

2017. november 10., 00:29

Szerző:

Kátai István színész csütörtökön név szerint is szexuális zaklatással vádolta meg Szikora Jánost, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóját. A színész egy napja az ATV Egyenes Beszédében már megpendítette, hogy Maron Lászlón és Kerényi Miklós Gáboron kívül van még színházi rendező, aki nőket molesztált, de csak ma árulta el, hogy kiről van szó.

Kátai István elmondása szerint néhány éve, az 56 csepp vér bemutatója előtt egy nappal éppen a színházi büfében ültek, amikor egy érezhetően feldühödött Szikora János beviharzott és leült melléjük. A színész egy idő után többedmagával a pulthoz ment, ahol az eladó figyelmeztette őket, hogy ne forduljanak meg. Először az egyik társa, aztán ő is  megfordult, és látta, hogy az igazgató egyik keze a társaságában maradó lány nyakánál – a dekoltázsánál –, a másik  keze pedig a lábánál volt. Ezen a pultnál először mindenki visszafordult az eladó felé és kuncogott. Valamivel később Szikora János már a lány arcát simogatta. A színész ekkor kezdte el felhúzni magát és indult, hogy megmentse az áldozatot, amikor az igazgató felpattant az asztaltól, távozóban pedig odavetett neki egy megjegyzést, hogy nem történt semmi. A lány ezután odament a pulthoz. Látták, hogy remeg, és mindannyian bocsánatot kértek tőle, amiért nem avatkoztak közbe. A lányt – mesélte Kátai István – az igazgató egy nappal később, egy premier napján is molesztálta. Akkor leült mellé és fogdosta.  

Kátai István csütörtökön levélben szólította fel a színházat, hogy vizsgálja ki az ügyet, Szikora Jánost pedig arra, hogy valljon színt, máskor is közeledett-e hasonló módon nőkhöz. Az egykori áldozattal azután beszélt, hogy Magyarországot is elérte a szexuális zaklatási botránysorozat, de a lány kérte, hogy a személyazonosságát ne fedje fel a nyilvánosság előtt. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.