Szijjártó Péter apja ismét a pénztárcájába nyúlt, hogy kisegítse fiáékat

A külügyi sajtóosztály szerint „a családban természetesnek számít” az anyagi segítségnyújtás.

2018. május 7., 08:15

Szerző:

Szijjártó Péter felesége egy iskolaelőkészítő óvoda létrehozásában közreműködött, a hirdetés alapján egy 125 millió forint értékű ingatlant vásárolt meg másodmagával. Ebben a külügyminiszter édesapja segítette, noha Szijjártó még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek négy évvel ezelőtti házvásárlása miatt – számol be a 24.hu.

Mint emlékezetes: törvényesen, széleskörű családi összefogással vásároltam a házat – ezt mondta Szijjártó Péter régi-új külügyminiszter, amikor 2014 őszén kiderült, hogy egy 400 négyzetméteres dunakeszi luxusingatlanra tett szert feleségével. A politikus akkori elmondása szerint a 167 millió forintos vételárából 79 millió forinttal támogatták a saját szülei. Az utóbbi összegből 34 millió családi kölcsön volt.

A külgazdasági és külügyminiszter a legfrissebb, januári vagyonnyilatkozata szerint még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek. Akik ezúttal a miniszter feleségének üzletébe segítettek be – tudta meg a portál.

Szijjártó Pétert miniszteri jövedelmei mellett is támogatják a szülei
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Szijjártó-Nagy Szilvia ugyanis tavaly másodmagával elindított egy vállalkozást, a Varázshíd Rental Kft.-t, amelynek ügyvezetője és többségi tulajdonosa. A cég saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével és építményüzemeltetéssel foglalkozik. Meg is vásároltak egy, a hirdetés alapján 125 millió forintba kerülő, Dunakeszi családi házas környékén, a Kemény Ferenc utcában található, 1080 négyzetméter telekterületű, 556 négyzetméteres ingatlant, amelyet kiadtak a 2013-ban alapított, a dunakeszi kéttannnyelvű magánóvodát működtető Kincsem Sziget Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. Az intézményt főként olyan családoknak indították el, amelyeknél a gyerek már befejezte az óvodai nagycsoportot, de az iskolára még nem teljesen érett.

A tanoda épülete – az interneten még megtalálható hirdetés alapján – nagyjából 125 millió forintba kerülhetett.

Ehhez a Varázshíd Rental 40 millió forint jelzáloghitelt vett fel, valamint hogy Szijjártó Péter édesapja, Szijjártó István is nyújtott anyagi segítséget. Az utóbbi összege nem ismert, a külügyi sajtóosztály szerint „az, hogy a vállalkozás beindításában Szijjártó Péter édesapja segített, a családban természetesnek számít”. Szijjártó pedig „örül annak, hogy a felesége olyan vállalkozásba kezdett, amely kisgyerekeket segít abban, hogy színvonalas oktatást kapjanak, és felkészüljenek az iskolára”.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.