Szijjártó elküdte a „Soros-tervet" az osztrák elnöknek, a régi idézetek bőven elfértek egy A/4-es lapon

2018. május 11., 09:41

Szerző:

Egy idézetekkel teli A4-es lapot küldött Szijjártó Péter „Soros-terv" néven az osztrák elnöknek, Alexander Van der Bellennek – írja a Die Presse, amely „Tehát ennek kéne lennie a 'Soros-tervnek'" címmel számolt be a levélről – írja a hvg.hu

Szijjártó azért küldte a levelet Van der Bellennek, mert az osztrák elnök korábban kijelentette, hogy Soros Györgynek semmi köze nincs a migrációs hullámhoz, akik pedig erről beszélnek, azok nevetségesek.

Szijjártó persze akkor is keményen visszavágott, egyszerűen lesorososozta Van der Bellent, mert persze, hogy  nem hagyhatta annyiban.

A magyar külügyminiszter mindenesetre küldött egy levelet Van der Bellennek, amelyben azt írta, a korábbi interjúja apropóján mellékelten elküldi a Soros-tervet, ugyanis maga Soros használta a „terv" szót (egy publicisztikájának azt a címet adta, hogy „Íme a tervem a menekültválság megoldására"), és azt fejtegette, hogy migránsok millióit kellene Európába hozni, majd szétosztani. Szijjártó szerint Soros a nemzeti határokat is le akarja bontani, hogy utána az Európai Unió pénzzel támogassa a betelepített migránsokat, amit a tagállamoktó vesznek el. A magyarok azonban a  nemzeti szuverenitásra és a migráció megállítására szavaztak.

Ezután következik maga a mellékelt „Soros-terv", amelyet Szijjártó „a Soros-terv legfőbb pontjai – forrásokkal" felütéssel ismertet az osztrák államfővel.

Ezek azonban mindössze Soros György korábbi, különböző lapokban megjelent írásaiból és nyilatkozataiból kivett idézetek egy A4-es lapon – idézi a die Pressét a hetilap.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.