Szijjártó a Magyar Időkben ment neki az ENSZ-nek

2018. február 17., 12:18

Szerző:

Az ENSZ vitaindító anyaga, a Globális migrációs csomag egy súlyosan elfogult, szélsőségesen bevándorlópárti dokumentum - hangsúlyozza a Magyar Idők szombati számában megjelent publicisztikájában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter szerint a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, a migráció mindenki számára hasznos, ha tervezett módon zajlik.

Ezzel szemben ő azt gondolja, a migráció „azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen”.

Szijjartó Péter az ENSZ Közgyűlése előtt egy korábbi felvételen.

Hozzátette, az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék. „Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan.” - fogalmaz Szijjártó Péter, hozzátéve: az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé.

Szijjártó szerint, ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést - írta Szijjártó.