Szigetvári Viktor vezetőszáras bilincset vitt Polt Péternek, hátha az segít

2018. február 9., 16:04

Szerző:

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor vezetőszáras bilincset vitt Polt Péter főügyésznek. Az ellenzéki párt  sajtótájékoztatót tartott a Legfőbb Ügyészség épülete előtt. Céljuk az volt, hogy a bilincs hiánya ne legyen akadálya Orbán Viktor veje, Tiborcz István letartóztatásának. 

Szigetvári közölte, hogy az elmúlt napokban egyértelműen kiderült, hogy a rendőrség és az ügyészség bűnt követett el. Két évvel ezelőtt ugyanis megszüntették a nyomozást és nem tartóztatták le azokat, akik korábban a Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. részéről visszaéltek az uniós adófizetők pénzével, és tisztességtelenül elnyert pályázatok nyomán telepítethettek LED-es lámpákat országszerte.

Szigetvári szerint az OLAF-jelentésből világosan kiderül, hogy a nyomozást már korábban el kellett volna rendelni a vizsgálat alapján, amelyet az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) folytatott az ügyben. Az OLAF szerint az Eliosban maffiamódszereket idéző szervezett csalási mechanizmust építettek ki, amelynek a módszeréről ebben, a szekszárdi pályázatról ebben, a szolnokiról pedig ebben a cikkünkben írtunk részletesen.) A politikus érthetetlennek tartja, hogy egy hónappal az ügyészségi nyomozás elindítása után még mindig nem gyanúsítottak meg senkit.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint az OLAF által vizsgált dokumentumok korábban is a rendőrség rendelkezésére álltak, mégis megszüntették a nyomozást. A hivatal kellett ahhoz, hogy újra felhívja a nyilvánosság figyelmét az ügyre.

Szigetvári szerint ha most is bűncselekmény hiányában lezárják a nyomozást, az egyértelműen azt bizonyítja, hogy fideszesnek szabad lopnia. A politikus közölte, hogy kettős mérce érvényesül, most éppen Orbán vejének cégéről bizonyosodik be, hogy korrupt módon történt sok minden. Az Együtt álláspontja szerint minden OLAF-jelentést nyilvánosságra kell hozni, mert az uniós pénzek Magyarországon magánzsebekbe vándorolnak, és nem a közjót szolgálják.