Szigetvári Viktor feljelentést tesz, szerinte a magyar rendőrség tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt

2018. február 8., 11:34

Szerző:

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz bűnpártolás gyanújával. Szerinte a magyar rendőrség tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt az Elios Innovatív Zrt. által elnyert pályázatok ügyében indított 2016-os nyomozás alatt – írja a 444.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kartellezés gyanúja miatt nyomozott Orbán Viktor veje és társai után. Bár ezt a nyomozást villámgyorsan lezárták, az a vizsgálat, amelyet az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) indított az ügyben, a pályázatokkal kapcsolatban súlyos szabálytalanságokat tárt fel több pályázattal kapcsolatban is. Kiderült, hogy az indulási feltételeket kifejezetten az Eliosra szabták, a szekszárdi pályázat esetében pedig a fideszes önkormányzat és a pályázat előkészítésével megbízott cég, a Sistrade jóvoltából az Elios az utolsó pillanatig változtathatott magán a pályázati kiíráson is. 

– Az OLAF ezekre az eredményekre a volt Tiborcz-cég körüli gyors vizsgálatból jött rá, miközben a magyar rendőrség 2016 nyarán lezárt nyomozása mindent rendben talált, nem jutott nyomára a cégek közötti együttműködésnek, vagyis kartellezésnek

– közölte Szigetvári. Az Együtt politikusa szerint ez az ügy is azt mutatja, hogy Polt Péter főügyész az Orbán-rezsimet szolgálja ki.

– A főügyész nem hajlandó vizsgálatot indítani a Fidesz, Orbán Viktor és a miniszterelnök családja kétes, maffiaszerű ügyeiben. Mára bebizonyosodott: Orbán Viktor és családja maffiamódszerekkel hálózza be a magyar államot

– áll a közleményben.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.