Szétfütyülné Orbán és Putyin találkozóját az Együtt

2017. január 10. 14:58

Február másodikán Magyarországra látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az Együtt, ahogy október 23-án, most is füttykoncerttel készül.

Az esemény Facebook-oldalán azt írják: „Február 2-án ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezúttal ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását.

Tüntetünk, sípolunk az Orbán–Putyin-szövetség ellen. Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat! Gyere az Alkotmány utca–Kossuth tér sarkára február 2-án 18.00 órára!”

A Fidesz közleményben úgy reagált: a baloldal ismét tanúbizonyságát adja, hogy felelős és érdemi politizálás helyett csak rendzavarásra képes.

Szerintük Szigetvári Gyurcsány mellett még támogatta a Putyin-találkozókat, az Oroszországgal való korrekt kereskedelmi és energiabiztonsági kapcsolat pedig hazánk érdeke.

Október 23-án az Együtt felhívására néhány tucatnyian füttyel zavarták meg Orbán Viktor beszédét a Kossuth téren. A füttyszóval tiltakozók közül többeket megvertek a Fidesz-szimpatizánsok.


Kökényesi Gábor (168 Óra) videója.