Szél Bernadettet büntette legtöbbször Kövér

2018. február 6., 07:26

Szerző:

Egyetlen kivétellel csak ellenzéki képviselőket büntetett ebben a parlamenti ciklusban a házelnök, a legtöbbször LMP-s és szocialista képviselőket. A leggyakrabban Szél Bernadettet büntette az Országgyűlés elnöke, de a legtöbbet Szlágyi György jobbikos képviselőnek kellett befizetnie, miután szóban veréssel fenyegette Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát – írja az atv.hu. Egészen pontosan, az hangzott el, hogy „gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed!” Ez a mondat csaknem 750 ezer forintos büntetést ért Kövér Lászlónál.

A legtöbbször, összesen négy alkalommalazonban Szél Bernadettet büntette a házelnök. Legutóbb tavaly novemberben, amikor Hadházy Ákossal közösen odaálltak Németh Szilárd fideszes képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: „Hazudik!!!". Ketten együtt ezért összesen több mint félmillió forint büntetést kaptak. Ezt azonban nem fogadták el, így az ügy a mentelmi bizottság elé került.

Az ominózus parlamenti jelenet.
Fotó: LMP sajtó

Az ATV Híradója megtudta, hogy a büntetést elfogadta a bizottság, így a végleges döntés a parlamentre vár. Hadházy Ákos a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig fogja vinni ezt az ügyet.

A hamarosan véget érő parlamenti ciklusban összesen 28 büntetést szabott ki a házelnök, csaknem 3 és félmillió forint értékben. Az LMP és az MSZP képviselői kapták a legtöbb büntetést, a Fidesz mindössze egyet – Csizi Péter egy be nem jelentett, de felmutatott bizonylatért–, KDNP-s pedig egyet sem.