Százezer és kétszázötvenezer forint értékben adnak Erzsébet-utalványt a Miniszterelnökségen

2017. december 20., 18:22

Szerző:

Ahogy ma mi is megírtuk, Trócsányi László igazságügyi miniszter bőkezűen honorálta saját munkáját, minden minisztériumi dolgozónak, így saját magának is kétszázezer forint értékű Erzsébet-utalványt ajándékozott.

Ezután a 444 érdeklődött a Miniszterelnökségnél, hogy korábbi közlésének megfelelően valóban nem kaptak-e jutalmat az ott dolgozók, a portál ugyanis úgy értesült, hogy Lázár János miniszter száz- és kétszázötvenezer forint értékű Erzsébet-utalványokkal honorálta a Miniszterelnökség dolgozóinak munkáját. A Miniszterelnökség elismerte, hogy valóban kaptak a dolgozók jutalmat. Novemberben érdeklődött náluk a Magyar Nemzet, hogy kaptak-e jutalmat, utalványt a tárca alkalmazottai. A Miniszterelnökség az újság érdeklődésére akkor azt a választ adta, hogy nem kaptak. Lázár János ugyanis decemberben döntött arról, hogy Erzsébet-utalványban részesülnek a dolgozók, amit december 14. után vehettek át.

Válaszukban ezt írták:

„Erzsébet-utalványt a tárca minden dolgozója kapott, kivéve a minisztert, a kormánybiztosokat, a miniszterelnöki biztosokat, a miniszterelnöki megbízottakat és a miniszteri biztosokat. A tárca azon munkatársai, akik jogviszonya 2017. augusztus 31. napját megelőzően jött létre, 250 000 Ft, míg azon munkatársak, akik jogviszonya 2017. szeptember 1. napját követően jött létre, 100 000 Ft értékű Erzsébet-utalványt kaptak.”

Lázár János
Fotó: Népszabadság-archív / Teknős Miklós

 

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.