Szánalmas vádaskodásba menekült Tállai András a kérdések elől

2018. február 9., 20:18

Szerző:

A NAV elnöke, az NGM adóügyi államtitkára péntek délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban adott át egy felújított utat, ami után az Index újságírója megpróbált feltenni neki néhány kérdést. Párbeszédük így hangzott:

Index: Államtitkár úr, mit szól az úthoz?
Tállai András: Honnan jöttek? 
Index: Az Indextől.
T. A.: Gratulálok.
Index: Mihez?
T. A.: Maga egy reménytelen helyzetben lévő ellenzéki médiát képviseli, ugye?
Index: Nem, én az olvasókat képviselem.
T. A.: Az ellenzéket képviseli.
Index: Az olvasókat képviselem, továbbra is.
T. A.: Simicska úr írta a kérdéseit, Simicska úr, egyenesen? Válaszoljon neki, jó?

A NAV-elnök által említett úr Simicska Lajos, Orbán Viktor miniszterelnök egykori kollégiumi szobatársa, aki nélkül a Fidesz 2010-es és 2014-es választási győzelmét nehéz lett volna elképzelni, és aki azóta számít első számú közellenségnek kormánypárti körökben, hogy a hírhedt G-napon, 2015. február 6-án szakított a miniszterelnökkel. (Addig a napig – kockáztatjuk meg – Simicskának sokkal nagyobb befolyása volt a Fideszben, mint amilyen Tállainak valaha lesz.)

Fotó: MTI/Vajda János

Ami NAV-elnök által átadott utat illeti, Harsány lakóinak nem túlságosan hízelgő a véleményük róla. „Megcsinálták, de szarul. Nincs hozzá csatorna, az árkot nem rakták rendbe, egy domb alatt van, gyorsan be fog folyni alá a víz” – nyilatkozta az egyik falubéli az Indexnek, hozzátéve, annyira gyorsan tönkre fog menni út, hogy öt év múlva már aszfaltozhatják is újra az egészet.