Súlyosan megsérült egy kisfiú a Ferencváros–Diósgyőr meccsen egy hanggránát miatt, a biztonságiak nagyon kerestek valamit

2018. május 27., 22:26

Szerző:

Egy kisfiú súlyosan megsérült egy hanggránát robbanásában vasárnap Budapesten. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt büntetőeljárást  indított – írta nemrég az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság bejelentése alapján.

Fotó: Merész Márton

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a Groupama Arénában rendezett Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzés második félidejében egy 35 éves budapesti férfi átadott a fiának egy hanggránátot, amely felrobbant a gyerek kezében. A szerkezet a kisfiúnak súlyos sérülést okozott, a mentők kórházba szállították. A történtek miatt a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indított büntetőeljárást. 

A helyszínen tartózkodó fotósunk, Merész Márton azt mondta, hogy pont ott volt, miután a mentők elvitték a gyereket. A biztonságiak és a szurkolók is nagyon kerestek valamit a baleset környékén.

Borzasztó, de későbbi információink szerint a kisfiú ujjainak leszakadt darabjait keresték. A gyerek műtétje egyébként még késő este is zajlott.

Fotó: Merész Márton

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.