Sötét dolgok vannak a pásztói csecsemőgyilkos nő múltjában

2018. január 12., 11:27

Szerző:

Csaknem két és fél kilométert tett meg otthonától a 34 éves H. Mónika a Nógrád megyei Pásztó déli szélén lévő, sáros, aszfalt nélküli, szeméthalmok által határolt kis utcáig, hogy azután újszülött gyermeke levágott fejét egyszerűen a szemét közé dobja – derül ki a Magyar Nemzet helyszíni riportjából.

A lap információi szerint H. Mónika és M. János nemrég költöztek be mostani, pásztói házukba három gyerekkel. A riporter a szomszédokat is megkérdezte, akik szerint a pár nem küzdött megélhetési nehézségekkel, a gyerekeket rendesen járatták iskolába, óvodába. A férfi Budapestre járt dolgozni egy építkezésre, a nő pedig több mint egy éve volt gyesen harmadik gyermeke születése óta. Mónika a városi piac közelében lévő, alsó kategóriás kocsmában volt pultos.

Itt szerzett további információkat a Magyar Nemzet riportere, aki a helyiektől megtudta, hogy a békés, idilli család képe mögött komoly, múltbéli gondok is húzódtak. Az egyik H. Mónika volt élettársa, akitől legidősebb fia született, aki a szóbeszéd szerint alkoholista volt, továbbá szexuálisan vonzódott a saját neméhez és a kiskorúakhoz is.

Rossz nyelvek szerint Mónika jelenlegi kapcsolatában többször volt hűtlen, illetve hirtelen haragúsága miatt néha bántotta is a gyerekeket, ezért elhidegült János családjától, akiktől nemrég költöztek el.

A baba testét továbbra is keresik a rendőrök, a szomszédok szerint kedden kutyákkal keresték a tetemet a család házánál és környékén.

Még tegnap írta meg a 24.hu, hogy a baba életképesen, körülbelül a terhesség 37. hetében, január első napjaiban született. A Nógrád Megyei Főügyészség csütörtökön közölte: az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsont törés is észlelhető volt a vizsgálat során. Az elfogott nőt – az eljárás jelenlegi szakaszában – tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Hamar őrizetbe vették a 34 éves nőt
Fotó: police.hu

Hétfő este érkezett állampolgári bejelentés a nógrádi főkapitányságra, miszerint Pásztó belterületén egy újszülött testrészét találták meg. Az ügyben ezután indítottak nyomozást, majd rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 34 éves helyi lakost – tette hozzá.

A Blikk később megkereste a nő családját. A lap úgy tudja, mindenki előtt titkolta, hogy gyereket vár.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.