„Soros György nélkül a Fidesz sem jöhetett volna létre” – vélhetően ez volt a pártalapító Fodor Gábor utolsó parlamenti felszólalása

A Liberálisok elnöke a parlament keddi plenáris független képviselőként kapta meg a lehetőséget, hogy a vezérszónokhoz hasonlóan 15 percben reagáljon a Stop Soros törvénycsomag-tervezetre. Ilyen egy igazi zárszó.

2018. február 20., 19:28

Szerző:

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, egykor a Fidesz egyik alapító tagja a parlament keddi plenáris független képviselőként kapta meg a lehetőséget, hogy a vezérszónokhoz hasonlóan 15 percben reagáljon a Stop Soros törvénycsomag-tervezetre. A Magyar Liberális Párt elnöke már mondandója elején rögzítette, hogy pártja határozottan elutasítja a törvénycsomagot, mert az igazságtalan és csak gyűlöletet kelt.

Fodor kitért arra, hogy maga a Fidesz sem jöhetett volna létre Soros György támogatása nélkül, ráadásul a mostani törvénytervezet alapján nem is működhetett volna Magyarországon, mint ahogy a Fidesz azon politikusai is bajba lennének, akiket – Orbán Viktort, Kövér Lászlót, Szájer Józsefet, Kósa Lajost – támogatott. Az elnök világos érvekkel szólt amellett, hogy ezt a törvényt mindenképpen el kell utasítani, mert csak propagandacélokat szolgál.

A Liberálisok nem azt kifogásolják, ha Magyarországra törvényes keretek között bevándorlók érkeznek, világos szabályok mellett, azt azonban igen, hogy a Fidesz az ilyen típusú lépéseit eltakarja a nyilvánosság elől.

Fodor a zárszavában még egyszer megerősítette, hogy a Liberálisok semmiképp nem támogatják a Stop Soros törvénytervezetet.

Mint megírtuk Fodor nem került fel az MSZP és a Párbeszéd közös listájára, helyette Bősz Anett lesz ott a 15. helyen. Fodor nem keseredett el, arra a kérdésre pedig, hogy mi lesz vele így, hogy nem lesz országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzetnek azt válaszolta: „Az egy külön történet, majd megoldom”. Azt is mondta, ha a tagság továbbra is bízik benne, ő marad a Liberálisok élén. Reméli, hogy a párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyből fenntartható lesz a működése.

Miután – mint azt szintén megírtuk – a jelenlegi Országgyűlésnek a hétfői és a keddi napjai jelentették a tavaszi ülésszakot, így amennyiben rendkívüli ülés nem lesz, a választásokig, s az új parlament megalakulásáig már érdemi tárgyalások nem várhatóak, Fodornak vélhetően ez volt az utolsó parlamenti felszólalása. Legalábbis egy időre.