Soros György: Nagyon aggódom Magyarországgal kapcsolatban

2017. november 21., 20:06

Szerző:

Magyarország tragédiájának tartja Soros György, hogy az Orbán-kormány kiforgatja a valóságot és félrevezeti a magyarokat, így próbálva magát hatalmon tartani – derül ki abból a videoüzenetből, amelyet az RTL Klub Híradója vetített le kedd este. Az amerikai magyar milliárdos a csatorna interjúkérelmére válaszolt ezzel a nyilatkozattal. Szerinte a nemzeti konzultáció és az ezt kísérő, az arcképével indított plakátkampány szándékos kiforgatása az ő nyilvánosan megjelent véleményének. Azért nyilatkozik most, mert nemsokára megjelenik a nemzeti konzultáció eredménye, ami egy nagyon jó alkalom tisztázni, hogy mit mond ő és mit mond az Orbán-kormány. Az, hogy ennyire mocskolódnak ellene, és nem reagál, rosszul esik a civil társadalom intézményeinek és azoknak, akik ebben dolgoznak és rizikót vállalnak. „Úgy érzem, hogy meg kell szólalnom, hogy megvédjem őket” – fogalmazott.

Nagyon aggódom Magyarországgal kapcsolatban, és azt akarom, hogy a magyar nép tudja, hogy továbbra is megteszek mindent, hogy a magyar népet támogassam

– zárta videoüzenetét Soros György.

 

Tegnap a 168 Óra írta meg elsőként, hogy Soros György tisztázó kampányt indít az Orbán-kormánnyal szemben. Ennek az első lépése az a cikk, amelyről a magyar sajtóban szintén portálunk írt először, és amelyben az amerikai magyar milliárdos pontról pontra megcáfolta a nemzeti konzultáció nyilvánvaló hazugságait és csúsztatásait.

Soros György az év eleje óta az Orbán-kormány célkeresztjében áll. Őt kiáltották ki az első számú közellenségnek az európai bevándorlási helyzet miatt, próbálták meg ellehetetleníteni az általa alapított egyetem, a CEU budapesti működését és szálltak rá a magyarországi civil szervezetekre. A helyzetet talán az a falragasz illusztrálja a legjobban, amelyet nemrég a Margit híd budai hídfőjénél függesztettek ki egy Soros-plakátra. Ez így hangzik:

„Egy öregember arcát feltenni az egész Magyarországot beterítő szégyentáblákra nemcsak a történelem bizonyos periódusait idézi, hanem a kisebbrendűség roppant mementója is egyben.”

Az Orbán-kormány egyébként semmivel nem tudja igazolni, hogy a „Soros-hálózat” nemzetbiztonsági veszélyt jelent, az ezzel megbízott Pintér Sándor belügyminiszter legalábbis ma látványos kudarcot vallott ebben az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.