Soros György a gyermekszegénység elleni küzdelemre, L. Ritók Nóráéknak ajánlotta fel 10 ezer eurós emberi jogi díját

2018. március 23., 10:21

Szerző:

A minden évben megrendezett tolerancia koncert keretében idén Soros György veheti át a düsseldorfi Tonhalle által alapított emberi jogi díjat idén – írta meg a 168 Óra még februárban. Fischer Ádám, a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója még 2016-ban hozta létre a díjat, amit első ízben az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi segélyszervezet kaphatott meg. Most Soros Györgynek ítélték oda, ám a filantróp tisztelettel átadta azt, méghozzá az L. Ritók Nóra által vezetett Igazgyöngy Alapítvány számára.

„Ma Düsseldorfban voltunk a Tonhalle-ban egy díjátadó ünnepségen, amihez egy fantasztikus koncert kapcsolódott, Fischer Ádám vezényletével. A díjat a város filharmonikusai alapították és minden évben egy olyan szervezetnek vagy személynek ítélik oda, aki kiemelkedően sokat tesz az emberi jogokért. Az idén ezt a díjat Soros György kapta. A vele járó 10 ezer eurót (3 millió forintot) Soros György az Igazgyöngynek ajánlotta fel. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy a világon annyi civil szervezet közül ránk esett a választása.

Mi ezt a támogatást (mint az összes eddigit is) a gyermekszegénység elleni küzdelemhez használjuk fel. Köszönjük a nagylelkű felajánlást, és a Tonhalle vezetőinek, illetve Düsseldorf városának meghívását" – adta hírül Facebook-oldalán L. Ritók Nóra.

Soros György ezzel ismét bizonyította, hogy hiába minden kormányzati támadás, folytatni fogja jótékony munkásságát, s támogatja a magyar civil társadalmat. Erről egyébként nyilatkozatot is kiadtak csütörtökön a Nyílt Társadalom Alapítványok. Ebben egyértelművé tették: aggodalommal figyelik a magyarországi civil szervezetek elleni egyre intenzívebb támadásokat.

Mint megírtuk: a Soros György által alapított és magánvagyonából támogatott szervezet emlékeztetett az elmúlt néhány nap eseményeire. A kormányzati támadások között megtalálhatóak voltak fedett akciók és a korábbiakban még nem tapasztalt alantas trükkök: álcázott interjúk, titkos hangfelvételek és koholt hivatkozások.

A mostani kampány része a magyar kormány által indított, a civil társadalmat lejárató, régóta tartó masszív tamadássorozatnak, és ez két héttel a választások előtt elvonja a figyelmet a hatalmas korrupciós botrányokról" – írta a Nyílt Társadalom.

Azt is hozzátették: „mélységes aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ezek a támadások eddig nem látott új szintet értek el és mindez az Európai Unió egyik tagállamában megtörténhet. A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is elkötelezettek, hogy támogassák és megvédjék a független civil társadalmat, ahogy tették ezt az elmúlt 30 évben” – zárul a tömör, de jelentős nyilatkozat, amely arról tanúskodik, hogy Soros György nem fogja hagyni, hogy a személye ellen folytatott lejáratókampány miatt ellehetetlenüljenek civil szervezetek.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.