Siratják a régi Jobbikot, mintha lázadásra készülnének Vona Gábor ellen

2017. december 2., 15:49

Szerző:

A Jobbik sok politikusának nem tetszik az a néppárti fordulat, amelyet Vona Gábor pártelnök vezényel a pártban – sugallja az a bejegyzés, amelyet Novák Előd írt szombaton Facebook-oldalán. A szélsőjobboldali alakulat egykori alelnöke azt fájlalja, hogy a Jobbik már a „nemzeti pénzpolitikát ” is feladná az euró korábban ellenzett bevezetéséért, és ez csak egy a köpönyegforgató, a korábbi választási ígéret megszegésének számító lépések közül.

„Kitartást kívánok a Jobbikban magunkfajtáknak (hiszen sokan vannak, néhányan még a frakcióban is, várva egy alkalmasabb pillanatot), hogy innen még vissza tudjuk majd egyszer fordítani a szekeret, lehetőleg dr. Morvai Krisztinával karöltve, akivel 2014-ben 21%-os választási eredményig már eljutottunk az elvek feladása nélkül”

– írja. Ami Morvai Krisztinát illeti, ő tegnap jelentette be, hogy 2019-ben, az EP-képviselői mandátuma lejárta után kiszáll a politikából, és az ELTE-n tanít majd tovább. „Az lett volna a helyes út a Jobbik szavazótáborának növeléséhez, ha - ugyanúgy, mint a kezdetekkor tettük - szenvedéllyel és szeretettel, „szívtől szívig” politizálunk és a bármely okból baloldalra szavazókat meggyőzzük saját értékrendünk helyességéről. Elfogadhatatlan, ha ehelyett értékrendünk és elveink feladásával kérjük szavazataikat" – jelezte, hogy mennyire nem teszik neki a Jobbik néppárti fordulata. Eredetileg egyébként a 24.hu szivárogtatta ki, hogy a Jobbik vezetése már nem akarja indítani a 2019-es EP-választásokon.

Fotó: Vona Gábor Facebook-oldala

Ami a néppárti fordulatot illeti, a jövő évi választási siker reményében Vona Gábor kétségbeesetten szeretné feledtetni a Jobbik EU-ellenes, rasszista és antiszemita allűrjeit. Ezek között szerepel Novák Elődé, aki EU-zászlót égetett a Jobbik korábbi tüntetésein, és azé a Kulcsár Gergely országgyűlési képviselőé is, aki 2015-ben leköpte a holokausztnak emléket állító Duna-parti bronzcipőket. A Jobbik nyugdíjas tagozatának az alelnökét, Erős Erzsébetet a héten zárták ki a pártból az antiszemita, rasszista és az erdélyi magyarokat sértő Facebook-bejegyzései miatt.